Team

joyce

Joyce Sengers - Oprichter
Joyce (1969) is directeur en beheerder van Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ en bestuurslid van Stichting EEN&AL Natuurbegraven. Joyce groeide op in de Betuwe en stond van jongs af aan in nauw contact met de natuur. Door haar vrije opvoeding ontstond een hechte band met alles wat leeft en bloeit. Joyce studeerde makelaardij (HEAO Eindhoven) en was een tiental jaren werkzaam als vastgoedmakelaar. Sinds 2005 ontwikkelt zij met haar bureau LANDINZICHT projecten in de openbare ruimte en het landschap.

Joyce is gespecialiseerd in natuurbegraafplaatsen en betrokken bij diverse initiatieven in Nederland en België. In 2006 bracht zij natuurbegraven mee naar Nederland vanuit Engeland, waar zij sinds 2006 regelmatig werkt. In haar werk streeft Joyce naar een synergie tussen het ontwikkelen en het verantwoord omgaan met natuur. Haar uitdaging – die stoelt op haar democratisch ideaal - is om haar projecten bereikbaar en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. ‘’Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ is een plek waar iedereen zich thuis voelt, tot zijn recht komt en kan groeien in harmonie.’’


martijn

Martijn van de Loo - Ecoloog
Martijn is dierkundig ingenieur en ecoloog. Hij houdt zich bezig met het in kaart brengen, adviseren en beheren van natuurwaarden, zowel in het landschap als in de stedelijke omgeving. Zijn specialismen zijn amfibieën en reptielen en bosecologie. Martijn houdt de natuurwaarden op de natuurbegraafplaats in de gaten en brengt regelmatig verslag uit van de vorderingen op het gebied van biodiversiteit en ecologie. Maakt u zeker een praatje met hem als u hem ziet, hij kan u alles vertellen over de flora en fauna.


team gijs van daesdonkGijs van Daesdonk – Medewerker voorlichting & beheer
Gijs (1981) heeft een achtergrond in de grafische wereld. Daarna volgde hij zijn groene hart en was ruim 10 jaar werkzaam als tuinontwerper en hovenier.  De natuur van Landgoed De Utrecht ontdekte hij toen zijn ouders 15 jaar geleden van Tilburg naar het landgoed verhuisden. Gijs kan enorm genieten van de stilte en de diversiteit van de natuur. Iedere plek is anders en gedurende het jaar veranderd de natuur steeds. In de weekenden gaat Gijs graag met zijn gezin naar de bossen om met de kinderen de verassingen van de natuur te ontdekken.

'Met het werk op De Utrecht voel ik me verbonden met de natuur en ervaar ik sterk dat ik er zelf een onderdeel van ben. Ieder heeft zo zijn eigen reden om op natuurbegraafplaats De Utrecht te zijn. Ik ben graag in contact met mensen en sta op de natuurbegraafplaats open voor ontmoetingen met geïnteresseerden in deze bijzondere plek. Misschien treffen we er elkaar een keer'. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DSC03313

 Diana Kors - Gids
Diana (1965) woont in Reusel, is getrouwd, en heeft twee volwassen zonen, een schoondochter en kleinkind.  Zij werkt zowel in de zakelijke omgeving als controller in een technisch mkb-bedrijf  als in sociale omgeving als uitvaartspreker/ritueel begeleider. Daarnaast maakt Diana fotorapportages van uitvaarten. In de natuur zijn geeft haar rust en inspiratie."In de natuur vind je de cyclus van leven en dood zo dichtbij terug, ieder seizoen weer opnieuw. De natuur geeft veel ruimte en gelegenheid om vorm te geven aan rituelen bij afscheid. Kijk eens of je iets in de natuur vindt dat symbool staat hoe je je nu voelt. En iedereen komt altijd terug met iets gevonden in de natuur". Een natuurbegraafplaats in mijn eigen gemeente is als een lot uit de loterij! De verbintenis van dood en natuur is zo logisch.  En dat heb ik het nog niet eens over het duurzame aspect waarvoor je kiest bij natuurbegraven. Ik wijs mensen graag letterlijk en figuurlijk de weg op natuurbegraafplaats De Utrecht waar natuur en mens veruit bovenaan staan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AR6A1785

Anita Webbink - Gids
Door werk wat ik de afgelopen jaren heb gedaan in een hospice en de mooie verhalen van vrienden over hun werk in de uitvaartwereld, ben ik mijzelf gaan interesseren in de uitvaartbranche. En ben ik gaan werken als uitvaartassistente bij Monuta Tom van Dijk. Ik vind dit zo'n bijzonder en mooi werk, omdat ik mensen op een moeilijk moment in hun leven bij mag staan. Mensen laten je vrij snel dichtbij komen en dat maakt het werk zo passend voor mij als mensen - mens. Toen ik voor het eerst op de natuurbegraafplaats kwam, voelde ik meteen een rust. Die rust ervaar ik ook telkens weer. Voor iemand zoals ik die een enorme fan is van de natuur is het een voorrecht om betrokken te mogen zijn bij het werk en gedachtengoed van 'De Utrecht'. Ik begeleid er niet alleen uitvaarten, maar verzorg ook rondleidingen. Wellicht treffen we elkaar een keer op deze bijzondere plek. De koffie heb ik dan klaar voor u '.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Annette Sengers - Opvolgend bestuurslid Stichting EEN&AL

annette

Annette Sengers (1970) groeide op in de Betuwe en stond evenals haar zus Joyce van jongs af aan in nauw contact met de natuur. Annette volgde de opleiding facilitaire dienstverlening (HBO) en bekleedde diverse functies als manager van klantenserviceprocessen in de energiesector. Annette ziet zichzelf als een mens achter de mens. Zij is betrokken bij anderen en kan zich goed in hen verplaatsen. Vanwege deze kwaliteiten heeft zij een grote affiniteit met natuurbegraven.

 


Raad van Advies


Alof Wiechmann - voorzitter Raad van Advies Stichting EEN&AL

alof

Alof Wiechmann (1952) behaalde zijn doctoraal algemene economie (cum laude) aan de VU Amsterdam en studeerde af als Master of Servant Leadership (Greenleaf Center for Servant Leadership Europe).

Alof bekleedde een staffunctie bij De Nederlandsche Bank en diverse directiefuncties bij Delta Lloyd, Interpolis, Monuta en Van Ameyde. Tegenwoordig is hij toezichthouder bij diverse profit- en non-profitorganisaties, waaronder de Funeraire Academie, het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, het Genootschap Onze Taal, het Letterkundig Museum, The Amsterdam Symphony Orchestra en het Magogo Kamerorkest. Alof heeft veel affiniteit met rituelen en een grote passie voor de natuur. Dit is de reden dat natuurbegraven hem zeer aanspreekt en inspireert.


Cor Smulders - lid Raad van Advies Stichting EEN&AL

image1Cor (1950) heeft een brede ervaring op het gebied van accommodatiebeleid en –beheer. Vanuit een jarenlange ervaring, zowel in verschillende functies op managementniveau binnen de gemeentelijke overheid en later als adviseur en projectmanager in de zakelijke dienstverlening, is hij in staat directe oplossingen te bieden. In dat verband heeft hij bijzondere bekwaamheden verworven op het gebied van begraafbeleid en specifiek de ondersteuning en begeleiding van daarmee samenhangende processen.