13 februari: Lezing symboliek van bomen bij Monuta Tom van Dijk - Tilburg

gijsLezing symboliek van bomen in uitvaartcentrum
Woensdagavond 13 februari organiseert Monuta Tom van Dijk een speciale thema-avond waarbij de voordelen en regels voor een begrafenis in de natuur uiteengezet zullen worden en u alle vragen die u heeft over natuurbegraven, kunt stellen aan Joyce Sengers, oprichter en directeur van natuurbegraafplaats De Utrecht. Daarnaast staan we deze avond stil bij de symbolische betekenis van verschillende bomen. Tegenwoordig is het bij natuurbegraafplaats De Utrecht namelijk ook mogelijk om een zogeheten herinneringsboom te planten: een ‘eigen’ boom ter herinnering aan uw overleden dierbare. Door het planten van zo’n boom geeft u uw herinnering weer een gezicht en heeft u een levend aandenken dat elk seizoen anders is. Boswachter Gijs zal hiertoe een aantal inheemse bomen meenemen en u naast de eigenschappen ook vertellen over de betekenis van elke boom.

image.png

Gratis plaats(en) reserveren
De thema-avond ‘Natuurbegraven’ wordt gehouden op de eerste verdieping van het uitvaartcentrum van Monuta Tom van Dijk, Karel Boddenweg 7 in Tilburg (naast het crematorium). Voor mensen die moeilijk of slecht ter been zijn is er een traplift beschikbaar. Het programma begint om 20:00 uur (ontvangst vanaf 19:30 uur) en duurt tot uiterlijk 22:00 uur. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen beperkt. Wij vragen u daarom om u vooraf aan te melden, door een email te sturen aan: iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of te bellen met (013) 203 21 75.

Bekijk ook de video waarin Tom vertelt over zijn kijk op natuurbegraven en zijn ervaringen met natuurbegraafplaats De Utrecht.