Drieluik - 'Loslaten & Doorgeven' : Nalatenschap

"LOSLATEN & DOORGEVEN"

Voor altijd voortleven in de natuur is voor veel mensen een troostrijke gedachte. Daarmee laten we los en geven leven door aan de eeuwige kringloop. Maar loslaten: hoe doe je dat?  Loslaten is niet eenvoudig. Toch moet het ooit. Maar hoe? Natuurbegraafplaats De Utrecht organiseert een lezingenreeks waarin we samen praten over hoe je materiële zaken, gedachtegoed en natuurschoon kunt doorgeven.


foto joyce en trijnie

Bijeenkomst 1: nalaten en doorgeven, hoe doe je dat?
Nadenken en praten over je nalatenschap is niet makkelijk. We weten allemaal dat we in ons leven meerdere keren met dit thema te maken krijgen, maar het is een ongemakkelijk idee. Daarom schuiven we het denken en praten erover liever voor ons uit. Je zou het ook anders kunnen benaderen. Positiever. Zo van: moet je zien wat mijn unieke nalatenschap is en wat allemaal ik al heb geregeld! Wat zou ik nog meer kunnen regelen?

Tijdens de eerste informatieavond, op donderdag 28 maart, vertelt Trijnie Lukassen-Beije over haar ervaring als nalatenschapscoach. Ze laat zien dat er verschillende manieren zijn waarop u uw nalatenschap kunt regelen. Juridisch, maar ook persoonlijk. Dit is niet alleen een geruststellende gedachte voor uzelf, maar ook voor uw toekomstige erfgenamen. Het geeft hun rust en duidelijkheid wanneer zij weten wat uw wensen zijn en waar ze straks aan toe zijn.

 Een andere kijk op nalaten
Veertien jaar focuste Trijnie zich als kandidaat-notaris op de juridische kant van erfenissen. Ze kent de juridische kant van het verhaal. Bij erfenissen komen mensen, emoties, geld en goederen op een bijzondere manier samen. Als nalatenschapscoach toont Trijnie mensen wat er in het kader van nalaten en doorgeven allemaal mogelijk is, zowel juridisch als persoonlijk.  

We zijn deze avond (donderdag 28 maart 2019) te gast bij Uitvaartcentrum Van den Berk & Loonen in Bladel. Tijdens de koffiepauze is er gelegenheid het uitvaartcentrum te bezichtigen. 

Programma
19.15 uur inloop
19. 30 aanvang; welkom door Arie van den Berk en presentaties van de Trijnie Lukassen, nalatenschapscoach en Joyce Sengers, oprichter van de natuurbegraafplaats.
20.30 pauze met koffie/thee en bezichtiging van het uitvaartcentrum
21.15 interactief: panel met nalatenschapscoach, uitvaartverzorger en natuurbegraafplaats waarin vragen worden beantwoord
22.00 einde

Datum: donderdag 28 maart 2019 - 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Uitvaartcentrum Van den Berk &  Loonen - Bladel, Rondweg 26 
Aanmelden: per telefoon 013 203 2175 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 LEMC logo nalatenschap zin nalaten