Workshop 'zitters' vilten - zaterdag 22 september

 IMG 8901

Workshop zitters vilten door Lidwina Charpentier van Ruw&Ruig Streekdiezijn 
Een kunstwerkje aan de muur en een matje om op te zitten. Op een boomstam nabij je dierbare of  s’winters in de auto maar ook een ‘diezijn’ op je zitmeubel of harde stoel. De zitter is vierkant of langwerpig. Het voordeel om deze techniek te leren boven een hele vacht vilten is dat het handzaam en bruikbaar is.

Op de natuurbegraafplaats zijn vele plekken waar je kunt zitten, en wat heerlijk dat je nu geheel in overeenstemming met de filosofie kunt zitten op een eigen gemaakt matje wat super warm aanvoelt. De schapen waarvan de wol afkomstig is zie je lopen op het landgoed.

Wat is vilten? je hebt nodig: wol, warmwater, zeep, en je handen.  Door de wrijving gaan de wolvezels in elkaar haken en zo ontstaat er van losse wol een mooi vast geheel. Het is een meditatieve bezigheid die je verbind met de natuur - de omgeving en je kunt wegdromen tijdens het vilten. 

Zitter hoogpolig 
In deze workshop maak je van ruwe wol met de vilttechniek deze zitter. In deze workshop maak je  van een deel van een ruwe geschoren vacht een 100% vegetarische vacht zodat er een stevig geheel ontstaat, waarop je kunt zitten.  Je leert het principe hoe je een 'look a like' vacht maakt met de wol van de schapen die op de natuurbegraafplaats lopen. ( kempisch heideschaap en drents heideschaap). Afmetingen zitter beginmaat ± 45 x45 

Kosten en aanmelden: € 37,50  inclusief materialen deel van een witte vacht en onderwol. Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon. 

Wanneer?
Zaterdag 22 september - Tijd: 10 tot 13.00 uur of van 14.00 uur tot 17.00  uur

Voorbereiding
Trek oude kleding aan en stevige schoenen want we werken in de natuur. Neem zelf een handdoek mee en een bak voor het sop. voor de verdere materialen zorgt Ruw&Ruig Streekdiezijn.