Foto- Workshop Natuur zaterdag 21 oktober

11Kaardebollen

De herfst is mooie tijd. Het licht is zacht, kleuren rijk en de geuren in het bos maken herinneringen los. Momenten die we graag vangen in beeld om later weer met anderen te delen. Natuur fotograferen blijkt vaak niet eenvoudig te zijn.

In de workshop leert u vooral om te kijken, om niet te reageren op uw eerste impuls en zomaar een foto te schieten, maar om net even langer te kijken naar de elementen die in beeld zullen komen en je daarbij enkele belangrijke zaken af te vragen. Staan alle onderdelen die het verhaal vertellen erop? Is de totale sfeer goed? Hoe staat het met de compositie? Lopen er lijnen in het beeld die we sterker kunnen gebruiken? Is er een dieptewerking? En zo voort. Eerst krijgen we een uurtje theorie en gaan dan naar buiten om enkele oefeningen te doen. Die bespreken we samen vooraleer de lunch wordt geserveerd. In de middag gaan we naar de begraafplaats en maken daar zelf een aantal foto’s. Na de rondwandeling gaan we terug naar binnen om elkaars foto’s te bekijken en van commentaar te voorzien.

We zijn daarom blij dat Michel Lafaille naar Brabant reist en workshop natuurfotografie voor ons verzorgt. Michel is naast docent en ontwerper een van onze leden van de Raad van Advies. Michel publiceert het interessante e-zine Golflengte.

De workshop wordt u aangeboden door de natuurbegraafplaats. De bijdrage voor de lunch en borrel bedraagt EUR 20,-- Ervaring is niet nodig en met elk type fototoestel kunt u deelnemen.  U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot 15 oktober.

koffie vanaf 9.30 uur
start 10.00 uur
einde 17.00 uur